Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2012 17:17 - Минимализъм в банята
Автор: wohnideen Категория: Изкуство   
Прочетен: 4512 Коментари: 0 Гласове:
1



Минимализмът като стил продължава да е актуален в модерното жилище. Той е предпочитан заради изчистените си форми и изящната простота на дизайна.

image

Баня в минималистичен стил е добро решение за оползотворяване на и без това малкото пространство в помещението. Ако и някои от останалите помещения са в този стил, това прави целия дом решен в една обща интериорна концепция. Известно е, че минимализмът „обича” контраста на белия и черния цвят, както и естествените тонове на дървото. Белотата визуално ще уголеми помещението, ще го направи по-светло. Освен това белият цвят създава чувство за стерилност и чистота и е особено подходящ за пространства, предназначени за поддържане на личната хигиена. Мивка в правилна геометрична форма „се поддържа” от изящен дървен плот  Дали  ще заложите на контраста бял санитарен фаянс- тъмен дървен плот, или ще предпочетете цвета на плота да се слива с мивката, зависи от вашето предпочитание и усет към детайла. Плотът е продължение на шкафа под мивката и на модулните елементи на стената. Изчистените геометрични форми на огледалото повтарят линиите на мивката. Така се създава чувство на единство в дизайна на банята.

image

Ваната е позиционирана около стени, обшити с дърво. Дървеният материал отдавна не е табу за банята. При подходяща обработка той издържа на влагата. В същото време внася уют и топлина в помещението, което освен за поддържане на хигиената служи и за релакс. Затова дървото може да се използва дори и като подово покритие в банята. Добре е само да се не прекалява с обшиването на стените с дървен материал, за да не заприлича банята на дървена кутийка или на сауна.

image

Много ефектна в минималистичната баня е комбинацията от черни плочки и бял санитарен фаянс. Класическото съчетание на черно и бяло внушава стил и изисканост. Отблясъците на светлината върху гланцираната повърхност на фаянса подсилват ефекта за лукс.

 

Липсата на допълнителни орнаменти, изчистените линии и правилните геометрични форми правят минималистичния дизайн в банята особено предпочитан за помещения с ограничено пространство.  




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wohnideen
Категория: Изкуство
Прочетен: 109273
Постинги: 15
Коментари: 1
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930